Kreirati originalnu definiciju u Grasshopper-u.
U tekstualnom delu ukratko opisati njenu funkcionalnost i priložiti grafički prikaz mogućih rezultata (jednu sliku veličine 300x300 ili sekvencu od više slika čije su maksimalne veličine 150x150, jpg format ili obj format).
5.nedeljni zadatak
5.nedeljni zadatak
Kubus odredjen pomocu dve tacke u prostoru, slajderima se moze menjati iz koliko je manjih kubusa veliki sacinjen, moguce je menjati svaku stranu manjih kubusa…
Osnovu sam dobila pomocu generickih algoritama Lindenmayer-Systema (L-System), konkretno Koch Curve-a i Sierpinski Triangle-a. Osnove su pretvorene u plan koji je extrudovan da bi se dobio 3d prikaz. Na kraju je sve ispeceno i renderovano.
Postavio sam skup tacaka za ulaze koji odredjuju zbir rastojanja izmedju skupa tacaka i skupa atraktora ,i taj broj sam koristio da svrstam skup tacaka.Razdvajanjem liste tacaka po rangu ,povecavao sam ili smanjivao broj aktiviranih tacaka.
Kubuse odredjuju dve tacke u prostoru, a njihove dimenzije su promenljive. Kubusi se nasumice postavljaju (opcija random) i slajderom moze da se menja njihov broj. Takodje pomocu slajdera kubusi se mogu spajati, razdvajati, preklapati... Postavljene su i linije u prostoru (x, y, z) po kojima cela struktura moze da se rotira.
Pomocu dve tacke dobijen je kubus cije su dve strane mrezom podeljene na cetvorougle.Ti cetvorougli su ekstrudovani i trimovani medju sobom cime su dobijeni novi kubusi unutar osnovnog.
Definicija je napravljena sa idejom pozitiva i naegativa. Dok bih jednoj kocki oduzimao segmente (moguća promena veličine segmenata), drogoj bi se dodavali. segmenti koji nestaju su nasumično izabrani...
Napravio sam serije kocki, koje daju jednu jedinstvenu kocku, od koje sam funkcijama shift i reduce oduzimao slucajne kocke
Postavila sam seriju tacaka koje su centri ratijalnih mreza a presecne tacke tih mreza su postale centri kockica...
Serije kubusa i lopti spakovani u po jedan veliki box, rotacijom i translacijom postavljeni u odredjeni odnos koji se moze menjati.
Pomocu serija brojeva dobijene su koordinate tacaka od kojih su formirani krugovi koji su kasnije posluzili kao putanje za raspored kubusa u prostoru.
Krenula sam od serije brojeva koji su mi postali koordinate tacaka.Taj skup tacaka redukovala sam dva puta a ti one su mi postale centri kubusa.
Prostorni sastavi u vidu box-ova su hijerarhijski organizovani koriscenjem serija brojeva kao ulaznih podataka. Kvalitet forme se ogleda kroz mrezu medjusobnih relacija.
Dve definicije koje su odvojene. Jedna kocka koja je manja nestaje pomeranjem slajdera postepeno red po red, druga je veca i oduzima se n-ti broj loptica od kojih je sacinjena.
Zadala sam seriju brojeva od kojih sam dalje formirala box-ove. Jednu kocku sam redukovala slucajnim oduzimanjem delova od kojih je ta kocka sacinjena. druge dve kocke sam opcijom split podelila duz xy i yz ose tako da se medjusobno prozimaju. Box-ovi su u prostoru rasporedjeni tako da formiraju zanimljivu arhitektonsku celinu.
Napravila sam seriju kocki koje formiraju 2 velike kocke, odnos se moze menjati slajderima tako da jedna velika kocka rotira oko druge.Promena se vrsi i opcijama reduce i shift gde se pomeranjem slajdera oduzimaju ili dodaju male kocke.
Odabrana povrs je koriscena kao podloga za distribuciju nove geometrije po "bricklaying" principu.
Tretirana povrs se deli na odgovarajuc broj vertikalnih segmenata, u zavisnosti od dimenzija geometrije koja se distribuira, i zatim se odgovarajucim odabiranjem i pomeranjem listi definisu nizovi polozeni po povrsi.
Rotacije pojedinacnih objekata u nizu su medjusobno zavisne i definisane parametrom.