Dobrodošli - predstavite se...
Pozdrav svima!
Moje ime je Emilija Zlatković i trenutno živim u Beogradu. Volim umetnost, istoriju, muziku... Volim individualno projektovnje, mada mi je urbanizam postao jako zanimljiv i interesantan nakon zavrsetka kursa SP3, čak, smatram i mogućnošću da se time bavim dalje u životu.
Ovaj studio sam izabrala iz razloga što se do sada nisam bavila takvom tematikom, odnosno projektovanjem turističkog naselja . Što se tiče parametarskog generisanja sklopova, želela bih da razvijam taj metod i smatram da će mi to jako koristiti za dalji rad. Nadam se da ću se snaći.
Rad koji je postavljen:
Beogradski metro i gradska struktura
Pravni fakultet-kompoziciono rešenje
profesor doc.mr Aleksandra Đukić
U izradi ovog rada pored moje malenkosti ucestvovale su i moje kolege Aleksandra Đurić i Ognjen Marković.
Milan Katić 2008/128
Živim u
Beogradu inače sam iz Mladenovca.
Jako me
zanima urbanizam, ali i
ostale oblasti projektovanja, naravno.
..umetnost,
muzika, dizajn, film, arh, urb, itd.
Izmedju
ostalog interesuje parametarsko
projektovanje arhitekture i dizajna,
sam sam
pokušavao da istrazujem, / programe,
primere,... /
i nadam se
da ću sada kompletno da savladam tu oblast/tehniku.
Programi u
kojima dobro radim su:
Autodesk AutoCAD, Google SketchUp, CorelDRAW, Adobe Photoshop,
Bunkspeed Shot / HyperShot, KeyShot /, ...
Na slikama
je finalni rad sa studia SP3 / prof. Rajko Korica // model, skica nivelacije, parterno resenje /
Lokacija -
Ulica Ustanička i Bulevar kralja Aleksandra / Metro
stanica Ustanička /
Tema
zadatka/koncept - Studentski
kompleks / uređenje javnih površina, studentskog doma,
stanica prevoza, saobraćaja, ... /
Saradnik - Jovana Jeremić
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ad.235/pdf
Na gornjem linku imate tekst koji moze da se uklopi u ovo sto vas interesuje, elektronsko izdanje časopisa AD, Computing Self-Organization: Environmentally Sensitive Growth Modelling.
Special Issue: Techniques and Technologies in Morphogenetic Design, http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ad.v76:2/issuetoc
Za ovaj studio sam se odlucila zbog nacina rada prof. Petar Arsica koji sa svojim timom na vest i zanimljiv nacin vodi studente istovremeno u vise aspekata aktivnosti i preokupacija, uceci nas da izabranu temu prikazujemo kroz sistematsku i studiozno sprovedenu selekciju.
Na slikama je finalni rad sa studia SP3/ urbanisticki sklop Bloka 26
Ovaj studio sam izabrala zbog teme, ali su mi u izboru pomogli i studenti iz prethodnih generacija, na koje su profesor Petar Arsić i njegovi saradnici ostavili veoma jak utisak.
Do sada nisam imala kontakta sa parametarskim generisanjem sklopova.
Na SP3 bila sam kod profesora Zorana Đukanovića, gde smo koleginica Beljaković Nevena i ja rešavale okruženje stanice metroa kod Opštine Novi Beograd. Bavile smo se rešavanjem prostora oko objekata: Berze (SIV3) i SO Novi Beograd, a kao detalj smo projektovale podzemnu galeriju ispred SO Novi Beograd.
Na slici je prikazan rad sa Studio projekta 3 - Kreativan grad
kod profesorke doc.mr Aleksandre Djukic
Deo parternog resenja - stanica Pravni fakultet
Ја сам Јелена Марић из Београда. Рад у групи код професора Петра Арсића изабрала сам по препоруци колега који су се упознали са његовим радом на предмету студио пројекат 3- урбанизам. Један од разлога такође је и то што ћемо се бавити урбаним планирањем-тема коју смо обрађивали у прошлом семестру на пројекту лаког шинског система у Београду. Са групом студената радила сам на околини метро станице на подручју Новог Београда.(код тржног центра Нови Меркатор).
Pozdrav svima.Moje ime je Bojan Rončević i iz Beograda sam.Zanima me kompjutersko modelovanje i uopšte sve što spada u CGI.Interesujem se i za Socio-Technical Design i njegov uticaj na arhitekturu i urbanizam.
Za ovaj studio sam se odlucio ,između ostalog ,i zbog toga što je tema projektnog zadatka proizašla iz realne potrebe i želje jedne lokalne zajednice.A i po preporuci studenata koji su na SP3 bili kod prof.Arsića .
Na predmetu studio projekat 3 – urbanizam sam bio kod prof. Djukanovića gde sam se bavio urbanom strukturom u neposrednoj okolini metro stanice „Ustanička“.Plakati koje sam postavio predstavljaju nadzemni i podzemni deo projekta i ambijetalne prikaze.
Zanimljivost urbanog planiranja, specificnost i mogucnosti lokacije , odnos arhitekture i prirode ,njihova veza ....
Sve pohvale od strane studenata koji su vec imali priliku da saradjuju sa pofesorima koji vode ovaj studio,za njihovu ukljucenost u radu i nacinu pristupanja istom ...