Kreirati originalnu definiciju u Grasshopper-u.
U tekstualnom delu ukratko opisati njenu funkcionalnost, opisati šta se parametrski može varirati i priložiti grafički prikaz mogućih rezultata (jednu sliku veličine 300x300 ili sekvencu od više slika čije su maksimalne veličine 150x150, jpg format ili obj format).
6. nedeljni zadatak
6. nedeljni zadatak
6. nedeljni zadatak
Prikazanu formu sam dobio, pirmenjujuci cracking koncept sa 5 iteracija na krstastu osnovu (inspirisan uskrsnjim praznicima:D)
Cracking- koriscena je curve u rhinu koja je podeljena na delove, cije se tacke koriste za cracking, primer 4 iteracije..
Koriscen je cracking sistem sa 4. iteracije, varijabilnost predstavlja broj zadatih tacaka i slajderi koji povecavaju/smanjuju velicinu crackovanih povrsi
Tackama su zadata dva kvadra koji su medjusobno trimovani kako bi se dobio otvor u vecem kvadru. Iz njih su komandom Box Corners izvucene tacke pomocu kojih su dobijene nove, manje povrsine. Na nekim od tih povrsina primenjen je crack. Pomocu slajdera mogu se pomerati pocetne tacke i time menjati cela forma, visine centara manjih povrsina i centara cracka.
Serije brojeva postavila sam kao koordinate tacaka koje su postale kontrolne tacke krivih. Krive su podeljene na delove ta tacke deobe spojene su u povrsi
Primena cracking operacije na kruznu odnovu, skup c tacaka iskoriscen za postavljanje centara po dva kubusa koji se preklapaju, renderovano.
Serije tacaka postale su kontrolne za krive koje su podeljene, a redukovan skup tacaka sa pocetka i deobnih tacaka spojeni su u povrsi
cvece. tj cracking na osnovu primera sa casa, a primenjen na osnovu izvedenu iz kruznice. menjanjem broja "latica" i "otvaranja" postizu se razlicite forme..
Upotrebljene su dve definicije cracking koncepta. U prvoj definiciji cracking kocept je primenjen na kruznici u 3 iteracije dok je u drugoj definiciji primenjena ista definicija samo na krivoj liniji. Njihovim medjusobnim preklapanjem nastala je sledeca forma.
Koristila sam cracking opciju nad poligonalnom osnovom. Uz pomoc slajdera sam kontrolisala velicine crackovanih povrsi i dobila model prikazan na slici.