ZADATAK 1_PREDMETNA LOKACIJA_IMPRESIJE, VIĐENJE, IDEJE, MOGUĆE TEME

Studenti na osnovu posete predmetnoj lokaciji, upoznavanja sa prostornim i ukupnim kontekstom lokacije i zadatka prezentuju svoje prve impresije, viđenje, ali i moguće ideje za razvoj i izgradnju.

Rezultate rada sažimaju u formi liste mogućih najznačajnih tema – TOP 5, iz koje daljom valorizacijom izdvajaju dominantne 3 teme-TOP3.

Svaka od predloženih tema treba da se odnosi, odnosno u vezi je sa krakterističnom prostornom celinom (delom lokacije). U tom smislu studenti se u ovoj fazi opredeljuju za deo lokacije kojim bi istraživali u daljem radu ( Npr. Savamala, potez savskog keja sa Betonon halom ka Kalemegdanu, potez savskog keja ka Kosančićevom vencu, prostorno i saobraćajno čvorište u zoni Brankovog mosta na desnoj obali, potez od Terazija ka Savi, ... ).

U formi grafičkih priloga (karte, dijagrami, orto-foto,...), fotografija i kratkih tekstualnih objašnjenja studenti prikazuju  rezultate svog rada.

Tema

Pod "temom" se podrazumeva ( tema se može odnositi na...):

- pojam, predmet interesovanja, koji u sebi sažima najzačajnije i opredeljujuće karakteristike jednog mesta (lokacije ili delova lokacije) i kao takav imenuje pravac-oblast istraživanja.Tema se može formulisati kroz 1 ključnu reč (i) ili naslov.

Tema nije mesto samo po sebi (npr.Savamala), jedna od mogućih tema bi bila "Savamala-distrikt kulture". Tema kao reč (i), u kontekstu zadatka bi mogli biti "dinamika", "povezivanje-prožimanje", ...


DiskusijaZapočeo/laOdgovoriPoslednja poruka
TOP 5-TOP 3 Slika Ivica NikolicIvica Nikolic 12 lazar todorovic
uto, 8. okt 2013, 16:43