Learning forums

Topic Forum Description Discussions
Topic 2 CRACKING - Istraživanje i List br. 1
U okviru ovog foruma studenti publikuju rezultate svog istraživanja na temu CRACKING, kao i List br 1 (veličina prikaza 700/800 piksela).
1
CRACKING - Primena CRACKING koncepta na povrs ili deo povrsi i List br. 2
U okviru ovog foruma studenti publikuju rezultate primene CRACKING koncepta na povrs ili deo povrsi, kao i List br 2 (veličina prikaza 700/800 piksela).
1
CRACKING - Pimena Cracking koncepta na telo u prostoru i List br. 3 (rok za predaju 24. oktobar)
U okviru ovog foruma studenti publikuju rezultate primene CRACKING koncepta na telo u prostoru, kao i List br 3 (veličina prikaza 700/800 piksela).
1
CRACKING - Kontekstualizacija i List br. 4 (rok za predaju 1. novembar)

U okviru ovog foruma studenti publikuju rezultate primene CRACKING koncepta na objektu koji je integrisan u izabrani kontekst (za studente trece godine prema zadatku iz predmeta SP3, za studente pete godine u aktuelni studio projekat), kao i List br. 4 (veličina prikaza 700/800 piksela).

1
CRACKING - finalni list 05

U okviru ovog foruma studenti publikuju  List br. 5 (veličina prikaza 700/800 piksela) u skladu sa sugestijama arh. Danila Arsica (u prilogu).

Draga Mirjana,

sinoc sam pogledao sve priloge na vasem Cracking forumu. Palo mi je napamet par stvari koje mogu da vam budu od koristi, mislim da se odnose generalno na sve radove...

- skoro uvek je cracking prilog (glavni, koji obicno ide na dno lista) predstavljen kao objekat. Dok je to sigurno effektno za predstavljanje serije tj. sekvence, mislim da je jako zanimljivo kad se rezultat tretira kao slika (patern, apstraktna 2D kompozicija). Onda rezultat nije samo manifestacija algoritma, vec manipulacija tj. dizajn. Ovo se odnosi vise na List 1, ali ne iskljucuje i druge.

- isto bi bilo zanimljivo da se kod cracking algoritma ne moraju sve celije crackovati. Neke ni jednom, neke manje puta, neke vise puta. To bi ne samo teralo studente da ramisljaju i donose dizajn odluke dok se igraju/upoznaju sa alatkom, nego bi takodje uveko hierarhiju/arhitektonicnost/sistem u ...

1
Topic 3 Inicijalno istrazivanje Packing-a i List br.6
U okviru ove teme studenti istrazuju potencijale Packing koncepta za generisanje forme i postuju List br. 6 velicine 700/800 piksela.
1
Box packing i List br. 7 (predaja 22. novembar)
Koristeci GH definiciju Box packing uraditi istrazivanje prostorne forme koja se dobija pakovanjem 27 elemenata u kocku....
1
Packing - kontekstualizacija i List br. 8 (predaja 29. novembar)
U okviru ove teme studenti kontekstualizuju formu nastalu na bazi Packing koncepta i postavljaju List br. 8 velicine 700/800 piksela.
1
Topic 5 PU - Indeksi i List br. 9

Primeri sa casa i List br. 9

1
BLENDING - Istraživanje i List br. 10

U okviru ove teme studenti publikuju rezultate inicijalnog istraživanja na Blending-a i List br. 10 (veličina prikaya 700/800 piksela).

1
BLENDING - predlog projekta za Corian i LIST br. 11
U okvuru ove teme studenti pubklikuju List br. 11 - predlog projekta za Corian, koji se proverava kroz analogni model (dati fotografije) ili parametarski kompjuterski model (priloziti definiciju). Prilikom kritike ovog lista (20. decembar), posebna pažnja će biti posvećena diskusiji fabrikacije...
1
BLENDING - kontekstualizacija i List br. 12

U okviru ove teme studenti pubklikuju List br. 12 - BLENDING - Kontekstualizacija.

1
Topic 6 CORIAN - Istraživanje
Tema za ovu nedelju je istraživanje mogućnosti materijala CORIAN. Studenti završavaju ili isprsvljaju listove br. 1 i br. 2, a kroz diskusioni forum razmenjuju informacije o datom materijalu i razmatraju mogućnosti njegove primene u realizaciji objekata nastalih na ovom kursu.
1