Learning forums

Week Forum Description Discussions
14 February - 20 February Dobrodošli - predstavite se...
U okviru ovog foruma studenti bi trebalo da se predstave, nakon što su uredili svoj profil (sa fotografijom), kao i da navedu razloge za izbor ovog studija. Takođe, od studenata se očekuje da postave primer jednog svog studentskog rada za koji smatraju da najbolje reprezentuje njihovu dosadašnju aktivnost koja je relevantna za studio projekat...
1
Research Project - Pripremna istraživanja
U okviru ovog foruma studenti postavljaju rezultate svojih inicijalnih istraživanja u vezi sa temom Studio projekta.
4
21 February - 27 February Research Project-pripremna istraživanja_2

ISTRAŽIVANJE PROGRAMA, LOKACIJE

2
Digitalizacija podloga

Svi fajlovi neophodni za dalji rad na digitalizaciji podloga, a prema uputstvu sa vežbanja, postavljeni su u okviru druge radne nedelje, u folderu: PODLOGE ZA RAD STUDENATA.

U ovom folderu su tri file-a: Auto CAD, .dwg file i dva .jpg file-a, koji su referencirani-vezani za .dwg file. Da bi učitali .jpg file-ove i potom isti bili vidljivi u Auto CAD.dwg file, neophodno je sva tri file-a, nakon preuzimanja snimiti u isti folder.

Molimo grupe-studente koji su preuzeli dobili zadatak dalje digitalizacije podloga i kompletiranja u .dwg formatu, da što pre završe, kako bi svi studenti pre  narednog vežbanja u petak 04.03. imali ovaj materijal-.dwg file, i tacno na osnovu njega-precizno i u razmeri, pripremili i kompletirali ranije definisane radne zadatke / Research Project- pripremna istraživanja 2 /.

8
28 February - 6 March Preliminarni programsko-prostorni koncept
U skladu sa uputstvima sa vežbanja /07.03./, ali i na osnovu svih prethodnih analiza i pripremnih istraživanja, potrebno je pripremiti niz priloga-Elaborat preliminarnog programsko-prostornog koncepta "Turističkog naselja Tekija".
Elaborat treba da sadrži sledeće priloge:

1.PROGRAM - detaljno navedene i obrazložene sadržaje u okviru kompleksa
Osnovu programske postavke predstavlja predloženi program iz Master plana Donjeg Podunavlja, isti je potrebno dopuniti-razviti i dalje koncipirati u skladu sa osnovnom idejom, a pre svega u pravcu dopunskih javnih sadržaja, zajedničkih-centralnih sadržaja i servisnih sadržaja /parking i sl./.
Obavezan je prikaz kapaciteta, planiranih m2 familije sadržaja i pojedinačnih karakterističnih sadržaja, uz dijagramske prikaze mogućih veza, i kratko tekstualno obrazloženje koncepta-ideje planiranih sadržaja, a sa aspekata očekivanih korisnika-gostiju, potencijalnih događaja i ponude koja se želi ostvariti takvim programom

2. POZICIJA KOMPLEKSA U ŠIREM OKRUŽENJU razmera ...
1
21 March - 27 March Materijal sa terena
U okviru ovog foruma studenti publikuju dokumentaciju koju su prikupili na terenu - fotografije, skice, audio i video snimke, tekstualne beleške... Veće datoteke ili serije dokumenata publikovati na javnim serverima (YouTube, Flickr...), a zatim linkovati...
1
2 May - 8 May Razrada projekta i predaja eleborata /KOLOKVIJUM/

U skladu sa uputstvima sa vezbanja /petak 15.04./ nastaviti sa daljim radom na projektu, i radnu verziju ovog koraka pripremiti za vezbe u ponedeljak 18.04.

Od studenata se ocekuje da, tokom ove faze rada na projektu urade sledece :

1/ MODEL /3D-digitalni /odabrane mikrolokacije

2/STUDIJA GRUPACIJE -SKLOPA - koncipiranje i pozicioniranje grupacije na uradjenom modelu, i u situaciji u razmeri 1:500. U sklopu ovog priloga obavezno prikazati poziciju mikrolokacije u sirem kontekstu

3/STUDIJA JEDINICE - Studija karakteristicne jedinice i njenih varijeteta, u smislu osnovne programske i prostorne organizacije i arhitektonskog oblikovanja. Potrebne priloge /situacija u grupaciji, osnove, preseci, model-3D + maketa/ prikazati u razmeri 1:100.

Kompletne navedene priloge, pripremiti u na zadatom template formatu / 50x70 cm, u digitalnom i stampanom obliku/, za PREDAJU i PREZENTACIJU u petak 06.05.2011.g., u 9.00.

1
Kolokvijum_Prezentacija_06.05

Postovane koleginice i kolege,

uvidom u vase radove na konsultacijama u cetvrtak 05.05.,

ustanovili smo da su projekti jos uvek u radnoj fazi i da je potrebno doraditi zahtevane priloge.

U tom smislu, dogovoreno je da :

- za petak 06.05. pripremite projekat za prezentaciju u digitalnom formatu

- za ponedeljak 09.05. uz sugestije sa vezbanja doraditi rad i odstampati na formatima 50x70 cm,

 prema ranijim uputstvima

Iz studija

prof.Arsica

2
16 May - 22 May Trailer & Story-board

Pripremiti u stampanom i digitalnom obliku "kratku" prezentaciju projekta - trailer.

Trailer pripremiti:

- stampana verzija - 3 A3 formata

- digitalna prezentacija - Power point - slajdovi - maks.60 sekundi

Story board

Story board - "prelom" i sadrzaj pojedinacnih plakata-listova elaborata za finalnu predaju.

Pripremiti na A4 formatima.

Molimo studente, da Trailere i Story-board-ove svojih projekata postava na portal predmeta.

Iz studija prof.Arsica

2
20 June - 26 June Finalni radovi
U okviru ove teme studenti publikuju svoje finalne radove u .jpg formatu max dimenzije slike 1000 piksela.
1