Lesson 1 - Results

zadatak 1

 
Slika Biljana Pavlovic
zadatak 1
napisao/la Biljana Pavlovic - ponedeljak, 2. decembar 2013, 02:39
 

U prvoj vezbi upoznajemo se sa crtanjem unutrasnjih i spoljasnjih zidova, uz pomoc postojecih ili novo kreiranih, koje sami stvarama, familija. Klikom na vec ostavljeni yid, pojavljuje se strelica sa funkcijom promene orjentacije zida.

Druga vezba objasnjava postavljanje vrata i prozora. Kao i kod zidova, postoje familije za prozere i vrata, gde mozemo birati razlicite dimenzije i tipove vrata i prozora. Klikom na odabrane zidove postavljamo izabranu stolariju. Kao i kod zidova, klikom na izabranu stolariju, pojavljuje se strelica koja odredjuje orjentaciju stolarije, sa koje strane se otvara ili da li se npr. vrata otvaraju ka  prostoriji ili od nje.

Treca vezba zasnovanja je na ucenju postavljanja krovova. Krovovi se postavljaju uglavnom odabirom oslonaca ili crtanjem njihovih spoljnih ivica. Veoma je bitno kada se crtaju linije obratiti paznju na grbinu ili uvalu, da li je zelimo ili ne, a to odrejdujemo kada stikliramo kvadratic "define slope". Krovovi se mogu praviti i ravni i kosi. Kod kosih ima vise opcija a veoma korisna moze biti "roof by extrusion", kada vec imamo postavljne spoljne ivice zabatnog zida.