Lesson 1 - Results

Lekcija br. 1

 
Slika Nataša Radić
Lekcija br. 1
napisao/la Nataša Radić - ponedeljak, 28. oktobar 2013, 21:20
 

a) Vezba 1 - Crtanje zidova, unutrasnjih i spoljasnjih. Biranje zida iz ponudjenjih familija ili se pravi novi po zelji. Kada izaberemo zid, obavezno moramo kod spoljasnjih obratiti paznju na spoljnu fasadu da se slucajno ne zadesi unutar naseg objekta. Klikom na vec postalvjeni zid pojavljuju se male strelice koje nam pomazu da promenimo sa koje strane stoji spljna fasada zida.

b) Vezba 2 - Postavljanje vrata i prozora. Kao i kod zidova, biramo familiju prozora ili vrata koja nam odgovra (ili pravimo novu ako nam treba) i klikom na zidove koji predstavljaju "domacine" postavljamo zeljenu stolariju. Kao i kod zidova, klikom na zeljeni objekat dobijamo male strelice pomocu kojih menjamo sa koje strane se otvara ili da li se npr. vrata otvaraju ka prostoriji ili van nje.

c) Vezba 3 - Pravljenje krovova. Krovovi se postavljaju uglavnom odabirom oslonaca ili crtanjem njihovih spoljnih ivica. Veoma je bitno kada se crtaju linije obratiti paznju na grbinu ili uvalu, da li je zelimo ili ne, a to odrejdujemo kada stikliramo kvadratic "define slope". Krovovi se mogu praviti i ravni i kosi. Kod kosih ima vise opcija a veoma korisna moze biti "roof by extrusion", kada vec imamo postavljne spoljne ivice zabatnog zida.