Foros generales

Foro Descripción Debates
News forum
General news and announcements
0
News forum
General news and announcements
0
Finalni rad - Poster

Na osnovu jedne od tema obradjenih tokom semestra, napraviti (matematičko) istraživanje klase parametarski definisanih geometrijskih elemenata. Objasniti i prikazati potencijal ovakvih elemenata da postanu forma značajne arhitektonike (enterijerski element, deo arhitektonskog objekta, arhitektonski objekat, instalacija u javnom prostoru...).

1
Zadatak 01 - Krive u ravni

Pomoću programa MathGV Function Plotting parametarski definisati i prikazati grafički izabrane krive u ravni (ilustracije veličine 400/400 piksela). U tekstu dati parametarski oblik svih krivih koje se nalaze na slici, kao i granice parametara.

1
Zadatak 02 - Krive u prostoru

Parametarski definisati i grafički prikazati krive u prostoru. Za ovaj zadatak možete koristiti sledeće programe:

3D Grapher3D Math Explorer , Function Grapher (File, new, 3D graph...), Fun3D (Edit, New U Curve...)

Možete koristiti i druge programe koji podržavaju grafičko predstavljanje parametarski definisanih linija u prostoru. U tekstualnom delu, uz izabrane parametre navesti i ime pragrama kojim je prikaz dobijen.

 Ova vežba je aktuelna do 6. maja 2014.

1
Zadatak 03 - Površi u prostoru

Pomoću programa koji su korišeni prethodne nedelje, parametarski definisati i prikazati grafički izabranu površ u prostoru (jednu ili više). U tekstu dati parametarski oblik svih površi koje se nalaze na slici, kao i granice u i v.

Ova vežba je aktuelna do 6. maja.

244
Zadatak 04 - Rotacione i translatorne površi

a. Grafički prikazati površ koja se dobija rotacijom parametarski definisane krive oko izabrane ose. U tekstualnom delu zadatka dati parametarsku jednačinu krive linije, granice parametara, kao i osu rotacije.

b. Grafički prikazati površ koja nastaje translatornim kretanjem parametarski definisane krive linije duž druge linije. U tekstualnom delu dati parametarske jednačine obe linije, kao i granice svih parametara.


Za realizaciju ovog zadatka koristiti program K3D Surf (Tools, Builder, Extrude...; kontrola boje: Options; Kontrola prikaza: Parametric, Drawing Options).

VEŽBA ZATVORENA 04.06.

201