Learning forums

Week Forum Description Discussions
17 February - 23 February Exercise 01 - Exploration of Box Packing Concept

In this forum students post the results of an initial exploration of the given concept.

1
Exercise 02 - Components, variations

In this forum students publish results of the exercise in which they explore the Box Packing concept, changing geometry of an initial element (SketchUp, Components).

1
17 March - 23 March List br. 3 - Architecture of Shipping Containers

U okviru ovog foruma studenti postavljaju list br. 3 kao sliku .jpg formata i kao .pdf veli;ine do 2MB.

1
24 March - 30 March Istrazivanje i list br. 4 - Geometrija brodskog kontejnera

U ovom forumu studenti publikuju rezultate istrazivanja geometrije brodskog kontejnera, kao i list br.4 u .jpg i .pdf formatu.

1
31 March - 6 April Zadatak i List br.5 - Ubacivanje stambenih funkcionalnosti u modul velicine brodskog kontejnera

U ovom forumu studenti publikuju rezultate istrazivanja mogucnosti ubacivanja stambenih funkcionalnosti u modul velicine brodskog kontejnera, kao i list br.5 u .jpg i .pdf formatu.

1
14 April - 20 April Zadatak i List br. 6 - Organizacija pratecih funkcionalnosti (uz stambene sadrzaje), u brodskim kontejnerima

Ispitati mogucnosti organizacije razlicitih funkcionalnosti koje su komplementarne sa stanovanjem, u modulima velicine brodskog kontejnera.

U ovom forumu dati prikaz lista u .jpg formatu (630/720pixsela), list u .pdf formatu (210/240mm), kao i modele svih fasadnih elemenata u .skp formatu.

1
5 May - 11 May Zadatak i List br. 7 - Fasadni elementi kontejnera / Container facade elements

Dizajnirati i prikazati kroz model nekoliko fasadnih elemenata za transportne kontejnere (za slucaj kada se koriste kao stambeni objekti ili kad imaju neku od komplementarnih funkcija).

U ovom forumu dati prikaz lista u .jpg formatu (630/720pixsela), list u .pdf formatu (210/240mm), kao i modele svih fasadnih elemenata u .skp formatu.

1
12 May - 18 May Zadatak i List br. 8 - Box Packing

U okviru ovog zadatka studenti integrisu projektovane kontejnere (stambeni i kontejner sa nekom pratecom aktivnoscu) u jednu celinu koja se bazir na Box Packing algoritmu. 

17