Na slikama je prikazano 5 modela. Modeli su dobijeni na način opisan ispod. Prikaz prvog modela je na prvoj slici gore levo. Drugi model je gore desno itd.
Model 1 - Za početak je formirana kocka stranica 10m korišćenjem komandi Rectangle i Push/Pull. Zatim su na dve suprotne strane kocke nacrtana po 2 luka korišćenjem komande Arc, nakon čega su komandom Push/Pull formirane zaobljene naspramne ivice kocke. Nakon toga korišćenjem komandi Circle, Offset i Push/Pull formirana su kružna udubljenja sa osovinom u centru. Na kraju su ponovljene komande Arc i Push/Pull za oblikovanje detalja na bočnim stranicama kocke.
Model 2 - Model 2 je dobijen formiranjem kocke stranica 10m komandama Rectangle i Push/Pull a zatim su nacrtani lukovi na stranicama komandom Arc, nakon čega su zaobljene ivice komandom Push/Pull. Nakon toga su primenjene komande Offset i Push/Pull za dobijanje udubljenja na prednjoj i zadnjoj stranici kocke.
Model 3 - Na početku je formirana kocka stranica 10m korišćenjem komandi Rectangle i Push/Pull. Na stranicama kocke su zatim nacrtani likovi korišćenjem komandi Line, Arc, Offset i Circle. Nakon toga je komandom Push/Pull dobijena konačna forma kocke.
Model 4 - Za početak je formirana kocka stranica 10m korišćenjem komandi Rectangle i Push/Pull. Zatim su na stranicama nacrtani manji kvadrati korišćenjem komande Offset. Upotrebljena je i komanda Line za oblikovanje završnog dela elemenata koji izlaze iz centra kocke. Zatim je upotrebljena komanda Push/Pull. Na kraju je upotrebljena komanda Line i Push/Pull za uklanjanje polovina završnih elemenata koji su predstavljali ivice kocke.
Model 5 - Za početak je formirana kocka stranica 10m. Nakon toga su na stranicama nacrtani koncentrični krugovi korišćenjem komandi Line, Circle, Offset. Korišćenjem komande Push/Pull su uvučene stranice kocke a prostor između koncentričnih krugova udubljen. Još jednom su upotrebljene komande Line i Push/Pull za dobijanje uvučenih delova na gornoj i donjoj stranici kocke.
Prilažem izvornu datoteku u DAE File-u kompresovanu. SketchUp Model je imao 5,10MB.
*Napomena: Nakon nekoliko pokušaja otvorio sam DAE File za moj 3D Model na sledeći način:
1) Prvo sam otvorio Google SketchUp 8.
2) Zatim sam išao na File > Import (pronašao sam *.dae file mog modela a u polju "Files of type" podesio na Google Earth/COLLADA Files (*.kmz, *.dae).
3) Nakon toga se pojavila kao neka greška; išao sam na "Yes" i nakon toga se otvorilo.
Nadam se da će funkcionisati. Problem je bio u tome što je SketchUp Model imao 5,10MB pa nisam mogao da ga priložim uz slike.