Forum per uso generale

Forum Descrizione Discussioni
News forum
General news and announcements
0

Forum per apprendimento

Settimana Forum Descrizione Discussioni
15 ottobre - 21 ottobre Zadatak 1

U Rhino-u, napraviti sistem od dva ili više jednostavna geometrijska 3D oblika i primeniti Union/Difference/Intersection alat. Kadrirane izabrane rezultate postaviti u forum (klikom na reply na postavku zadatka) dajući prikaz 3 različita rešenja u .jpg formatu veličine od po 100x100 piksela  (100x300).

1
29 ottobre - 4 novembre Zadatak 2

Modifikovati Definiciju 2 prema instrukcijam dobijenim na času, tj. koristeći GH komponente Solid Difference, Solid Intersection i/ili Solid Union  napraviti odgovarajući parametarski sistem (definiciju). Opciono se može koristiti i Definicija 2 bez modifikacija ali sa drugim vrednostima parametara.

Kadrirane izabrane rezultate postaviti u forum (klikom na reply na postavku zadatka) dajući prikaz 3 rešenja u .jpg formatu veličine od po 100x100 piksela  (100x300). Sva tri rešenja treba da su različiti rezultati jedne definicije tj. da ih razlikuje samo izbor jednog ili više parametara.

U slučaju modifikacije Definicije 2, u forumu upload-ovati i definiciju.

1
19 novembre - 25 novembre Zadatak 3

Moodifikovati definicije 2 i 3 sa časa koristeći ravanske figure (Polygon, Polyline, Circle) i njihove skalirane, translirane ili/i rotirane kopije. Ispitati ponašanje grafičkog uzorka. Rezultate tako dobijenog parametarskog sistema dati u vidu pet karakterističnih prikaza veličine 200/200 piksela.. Kao prilog dodati i definiciju.

1
3 dicembre - 9 dicembre Zadatak 4

Koristeći jednu od atraktor-definicija ili njenu modifikaciju,  napraviti parametarski sistem i prikazati tri izabrana različita rešenja.

(100x100 piksela svaka)  (100x300).

1
10 dicembre - 16 dicembre Zadatak 5

Na osnovu Definicije 1 i po uzoru na Definiciju 2, generisati sistem parametarski zadatih krivih u prostoru. Dati jedan do tri prikaza veličina 300x300 piksela. Dati i definiciju kao prilog.

1
14 gennaio - 20 gennaio Finalni zadatak

Na bazi tehnika parametarskog modelovanja usvojenih tokom semestra, kao i na bazi eventualnih dodatnih istraživanja,

osmisliti prostornu kompoziciju koja bi mogla da bude izvedena u okolini pešačkog mosta Zlatni most posvećen matematici u Vrnjačkoj Banji, a sve to povodom medjunarodnog takmičenja najuspešnijih timova učenika osnovnih i srednjih škola u matematici u organizaciji udruženja Mladi matematičar Srbija. Takmičenje nosi naziv Most matematike i finale se simbolično se održava u Vrnjačkoj Banji svake godine u maju mesecu u okviru manifestacije Maj mesec matemtike koja se obeležava u celoj Srbiji. U nasavku je link snimljen na ovom mostu prilokom najave takmičenja

https://www.youtube.com/watch?v=gLLAmRTLpKI&t=21s

Naziv Zlatni most potiče od matematičkog zlatnog preseka (golden ratio).

Najbolji radovi će ući u obzir za pravo izvođenje u maju mesecu pred početak manifestacije.

Rad predati u formi postera 50x70 čiji će template biti naknadno objavjen. Poster bi trebalo da sadrži grafički prikaz ...

1