Forumi za učenje

Sedmica Forum Opis Diskusije
12. oktobar - 18. oktobar Zadatak 01 - Parametrizacija krivih i površi

Parametarski definisati i grafički prikazati krive i površi (jednu ili više). U tekstu dati parametarski oblik svih krivih i površi koje se nalaze na slici, kao i granice parametara.

Za ovaj zadatak možete koristiti sledeće programe:

3D Grapher3D Math Explorer , Function Grapher (File, new, 3D graph...), Fun3D (Edit, New U Curve...)

Možete koristiti i druge programe koji podržavaju grafičko predstavljanje parametarski definisanih linija i površi u prostoru. U tekstualnom delu, navesti i ime pragrama kojim je prikaz dobijen.

Ovaj zadatak nosi 10 poena. Rok za predaju je 11. januar 2016.

1
19. oktobar - 25. oktobar Zadatak za rad na času - Jednostavna prostorna kompozicija

Koristeći osnovne komande programa Rhino, modelirati jednostavnu prostornu kompoziciju koja će poslužiti kao predložak za analogni model u materijalu Siporex. U ovom forumu postaviti nekoliko karakterističnih ekranskih prikaza veličine 400/400 piksela...

1
26. oktobar - 1. novembar Prvi kolokvijum - Kompjuterski i analogni model

Kompjuterski 3D model u programu Rhino i analogni model napravljen od materijala Siporex, prikazati na posteru veličine 50/70cm. U ovom forumu postaviti .jpg datoteku visine 800 piksela, kao i .pdf datoteku do 5MB.  

1
16. novembar - 22. novembar Zadatak 02 - Serija komponenti različitih karakteristika

U Grasshopper-u definisati seriju komponenti (krug, kvadrat, poligon, kriva, elipsa...), promenljivih karakteristika (položaj, veličina, broj stranica...), na bazi predefinisanih parametara... GH definiciju priložiti kao datoteku zajedno sa jednim karakterističnim ekranskim prikazom veličine 400/400 piksela.

Prošlogodišnji radovi studenata 

Ovaj zadatak nosi 10 poena. Rok za predaju je 11. januar 2016.

1
7. decembar - 13. decembar Drugi kolokvijum - Atraktori

Koristeći sistem atraktora prema uputstvima sa predavanja, napraviti predlog dizajna enterijerskog elementa (obrada poda, zidni ili plafonski element, instalacija u prostoru, svetleći objekat...). Rešenje prikazati na posteru 50/50cm i napraviti model. U ovom forumu postaviti prikaz lista, u formatu jpg veličine 800/800 piksela, pdf datoteku postera veličine do 5MB, kao i nekoliko fotografija fizičkog modela.

Predaja drugog kolokvijuma je na konsultacijama 28., 29. i 30. decembra, od 12.00 - 14.00. 

1
14. decembar - 20. decembar Zadatak 03 - Geometrijski uzorci

Koristeći liste tačaka napraviti parametarske sisteme za dobijanje geometrijskih uzoraka, kao u priloženom izvodu iz Praktikuma.

U prilogu dati tri ilustracije 400/400 piksela, kao i GH definiciju.

Ovaj zadatak nosi 10 poena. Rok za predaju je 11. januar 2016.

1
11. januar - 17. januar Ispitni zadatak

Koristeći usvojene tehnike parametarskog modeliranja dizajnirati sistem ograda za stanovnike Opštine Ilinden u Skoplju. Ograde mogu biti od održivih, lokalnih materijala (kamen, drvo, opeka, metal..., kao i od recikliranih, lokalno raspoloživih materijala.

Rad prikazati na posteru veličine 50/50cm, sa pratećim modelom. U ovom forumu postaviti prikaz postera u .jpg formatu veličine 800/800 piksela, kao i .pdf datoteku veličine do 5MB.

Prezentacija ispitnih radova u januarskom ispitnom roku je 13. februara 2015. , u 12, u sali 221.

Linkovi:

Opština Ilinden, Skoplje http://www.ilinden.gov.mk/

Fences, Walls, Territories (Pinterest) https://www.pinterest.com/erwinelschott/fences-walls-territories/

  

Ograde - domaćinstva u opštini Ilinden, Skoplje (The Skopje Participatory Action Workshop, October 2015., students Nina Savić, Natali Kampe, Vladimir Jovanović)

      

1