UVOD

UVOD, BACKGROUND, PROJECT RATIONALE ... 

Ovaj deo projekta obično je podeljen na

  • prvi deo, u kome se pozivate na podatke iz dosadašnjih istraživanja i ranijih projekata o  problemu koji rešavate svojim projektom - koje možete naći pretraživanjem literaturnih podataka na internetu, zatim u bibliotekama, novinskim člancima, publikacijama...
  • drugi deo, u kome opisujete trenutnu situaciju sa naglašenim nedostacima, manama i manjkavostima onako kako ih vi vidite - da bi se jasno naglasio razlog zbog kojih projekat treba izvesti. Loše aspekte situacije namerno naglašavamo da bi istakli neophodnost našeg projekta: ukoliko bi stanje u odredjenoj oblasti bilo savršeno, ne bi bilo nikakvog razloga da se projekat započne. Da bi napisali ovaj odeljak, pomoći će vam ono što ste napisali u odeljku  WEAKNESSES. 
  • Iz razumljivih razloga, na ovom kursu ćemo raditi samo drugi deo uvoda
  • Zavisno od toga ko raspisuje projekat, u ovom delu se mogu tražiti i podaci o vašoj organizaciji ili timu, dokazi da ispunjavate uslove iz konkursa, učešće na ranijim projektima, pa čak i preporuke ranijih finansijera i partnera. Neki finansijeri traže čak i finansijska dokumenta, budžet vaše organizacije, godišnji plan rada, Ovaj deo predstavlja ličnu kartu aplikanta. 

U dokumentu koji sadrži vaš projekat napišite uvodni deo (BACKGROUND) vašeg projekta. Minimalna dužina teksta - 1 strana.

Last modified: Wednesday, 24 September 2014, 1:48 PM