WEAKNESSES

Weaknesses (slabosti): Dok strenghts objašnjavaju zbog čega vi, vaš tim, vaša institucija ili organizacija imaju kapacitet za izradu projekta, slabosti objašnjavaju razlog zbog čega se projekat izvodi. Na primer, loša zdravstvena zaštita u odredjenoj oblasti opravdava izvodjenje projekta da bi se ta zaštita poboljšala. Nedostatak opreme u nekoj  laboratoriji opravdava pisanje projekta za nabavku te opreme i prilagodjavanje prostorija i obuku ljudi za rad sa tom opremom. 

Zbog važnosti ovog dela, slabosti treba sagledati što šire, što sveobuhvatnije i što detaljnije i što iskrenije. Nažalost, u SWOT analizi često se teži da se prikriju sopstvene slabosti, smatrajući da se na taj način šteti sopstvenoj instituciji. 

Naravno, u ovom odeljku ne treba biti preterano kritičan, već treba iskreno i detaljno navesti nedostatke i teškoće u odredjenoj oblasti KOJE SU U FUNKCIJI izvodjenja projekta.

 

IDENTIFIKUJTE SLABOSTI KOJE SE TIČU VAŠEG PROJEKTA. U polju ispod upišite slabosti i opišite svaku od njih jednim pasusom.

IDENTIFIKUJTE SLABOSTI KOJE SE TIČU VAŠEG PROJEKTA. U DOKUMENT SA VAŠIM PROJEKTOM UPIŠITE SLABOSTI I KRATKO OBJASNITE SVAKU OD NJIH.

Last modified: Wednesday, 24 September 2014, 1:09 PM